mandag den 12. april 2010

Lightroom 3 beta 2

Jeg har tidligere prøvet forskellige billedbehandlingsprogrammer, og forsøgt mig med halvprofessionelle og anbefalede Photoshop CS4 m.fl. Problemet har været at bl.a. CS4 er alt for avanceret til mig - jeg fatter det simpelthen ikke.
Har så i stedet, i mangel af bedre, brugt ACDSee Pro 3.
Nu prøvede jeg så Adobe's Lightroom 3 beta 2 - et ikke færdigt beta program - en videreudvikling af version 2. Jeg er mildest talt chokeret over resultatet - og af hvor rimeligt let det er at anvende.
Først sklal lige nævnes at det vitterligt er brugervenligt og nem at gå til. Dernæst - hold da op for resultater. Billeder jeg i forvejen syntes var skarpe og flotte, viste sig at kunne blive endnu bedre med funktioner som 'Noise Reduction' og 'sharpening'. Prøv selv at se.
1) Billedbehandlet i ACDSee












2) Billedbehandlig i Lightroom 3 beta 2 (på ACDSee billede)











Bemærk forskellen - feks på øjnene. Vildt synes jeg.

Tror jeg har fundet et godt produkt der. HURRA siger jeg bare, og velkommen til endnu bedre billeder.

Download Lightroom 3 beta 2 her

3 kommentarer:

  1. Adobe Photoshop Lightroom er let at gå til.. Det er desuden rigtigt godt for de fotografer som primært anvender Raw. Mange professionelle anvender ikke andet og Lightroom har lettere ved at håndtere raw end den rene Photoshop...

    Jeg startede selv med et alternativ, da jeg i starten synes at Photoshop så uoverskueligt ud. Desværre rendte jeg i alle de begrænsninger som valget indebar og måtte til sidst gå den slagne vej og starte forfra. Jeg har brugt Photoshop i mange år nu og har aldrig fortrudt...
    Programmet ser uoverskueligt ud, men med få timers undervisning, kan de fleste komme godt i gang... Lightroom er et fint valg til størstedelen af billederne... Men der mangler de muligheder som Photoshop har...

    Mik :-)

    SvarSlet
  2. Mik har ret... Lightroom er et superduper fantastisk produkt, men det bliver først rigtig stærkt når det kører i samarbejde med Photoshop. Funktionen med at åbne fra Lightroom til Photoshop som et object er intet mindre end genialt;-)

    SvarSlet
  3. Hej Mik og Lars - tak for jeres kommentarer.
    Jeg er nødt til at holde mig til Lightroom i en periode - ellers ved jeg med mig selv at jeg ikke kommer længere i billedbehandlings programdelen.
    Håber så at NÅR jeg tager fuld Photoshop ind kan bevare data fra Lightroom - kan man det tror I?

    SvarSlet