fredag den 23. april 2010

Canon EOS 550D - Mit næste kamera?


Jeg tror dette bliver mit næste kamerahus. Det får i magasinet Zoom fantastiske roser "Canon EOS 550D kommer på gaden i Danmark senere på foråret, er der lagt op til en gedigen succes. Det vurderer Zoom efter at vi har haft kameraet i hænderne for nogle dage siden".
Zoom skriver: "Med sine 18 megapixel, der minder om den kvalitet man får med Canon EOS 7D, kan man printe sine billeder ud i meget stor størrelse.Processoren i kameraet er en DIGIC 4, dog er der kun én processor i 550D contra to i EOS 7D. Videokvaliteten er der dog ikke pillet ved. Her står Canon stadig fast på fuld HD selv i de billige modeller. 550D er det første kamera fra Canon, hvor antallet af pixels overstiger 920.000 i skærmen bag på kameraet. Hele en million og 40 pixels er den 3-tommer store skærm udstyret med. Her på Zoom har vi dog svært ved at se, hvor meget bedre skærmen i virkeligheden er i forhold til 920.000 pixels skærm. Lysmåleren er med hele 63 zoners måler - hvilket svarer til EOS 7D.Til gengæld har kameraet kun 9-punkts AF, her skuffer det i forhold til 7D. Men prisen bliver også væsentlig lavere end 7D - meget tyder på at vi vil se en pris på under 6000 kroner med kitoptik".

550D har en CCD-sensor på 18 megapixel i APC-C fuldformat og processoren Digic 4, og tilsammen tager de præcise billeder fulde af detaljer. Den høje lysfølsomhed, som går helt op til 12.800 ISO, giver mulighed for at tage meget flotte billeder på selv de dårligst oplyste steder. Det kan jeg godt bruge mange steder.

Data:
- 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor

- DIGIC 4
- ISO 100-6400, H:12800
- 3,7 bps serieoptagelse
- Full HD-video
- 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD-skærm med 1.040.000 punkter
- iFCL-lysmåling
- Quick Control-skærm
- Ekstern mikrofonindgang
- Beskæring af video

Prisen bliver på ca. 5.770 som kit med et lidt ligegyldigt objektiv (EF-S 18-55 IS). Da det er EF-S kan jeg bruge mine nuværende objektiver købt til 1000D.



 
 
   Læs mere på Canon.dk

2 kommentarer:

  1. Hej M.

    Jeg har taget det store spring og investeret i en 5D mark II. Og jeg kommer aldrig til at fortryde det. Jeg kan varmt anbefale at gå det ekstra skridt og investere i et sådanne.

    Hvis an læser eksperterne så siger ret mange af dem at det slet ikke er kameraet man skal investere i. en 450D tager jo kanon gode billeder. Check bare på flickr. Nej det som det egentlig handler om, når vi taler teknisk udstyr, er de glas du sætter på. Og det har de kloge sgu ret i. Prøv at lej en 70-200 f2.8L hos Photocare og se forskellen. "Buy good glass". Den kommentar findes på mange blogs og det holder vand.

    Jeg har en 500D til salg hvis interesseret ;-). Link: http://bit.ly/b7FJY9

    Ellers vil jeg ønske dig god fornøjelse med 550D. JEg tror dener kanon og den læner sig rigtig meget op ad 7D som jo i sig selv er fantastisk...


    ;)Lars

    SvarSlet
  2. Hej Saaby,

    Jeg er kun enig - alle siger det er glasset, og det er også min erfaring. Dog har 1000D nogle uheldige begrænsninger, så som at den ikke kan skrues på ISO uden det går ud over kvaliteten på billedet.
    Ellers er det ren håndterings feinschmeckeri, og ønsket om at have kram i hånden. Jeg har overvejet 50 og også 5D, men det er en ret dyr investering og med 5D skal der skiftes ud i alt glas. Men tillykke med dyret - du giver den virkelig gas :)

    SvarSlet