mandag den 31. maj 2010

Model billeder - er det virkelig så svært?

Ja - det ER vitterligt så svært. Umiddelbart. Men sjovt.
Jeg var så heldig at komme med ud at tage modelbilleder af den smukke model Lotte. Det var super svært og super skønt. Jeg fik masser af erfaring med hjem. Jeg fik dog også rigtigt flotte billeder med hjem.
Med hensyn til flash brugte jeg on-camera, min Canon Speedlite 580ex II med diffusor Der ud over havde vi (vi var flere på modeljobbet) en slave flash på stativ med en sølv paraply. Til udendørs brugte vi også to store reflektorer i sunflare (halvt guld, halvt sølv).
Hvad er så der er SÅ svært. For mig var det sværeste vel at få samt have tillid til modellen. Jeg skal være langt bedre til at komme frem med hvad jeg gerne vil modellen skal gøre. Jeg skal være langt mere sikker på mig selv, på min formåen som fotograf og klar på hvad jeg ønsker af jobbet og modellen. Men for mig var det grænseoverskridende, og jeg skal klart arbejde med egen generthed. Der skulle der arbejdes med gensidig tillid. For model kan kun føle sig sikker hvis JEG er sikker.
Rent teknisk gik opgaven ganske fint - jeg fik styr på mit kamera og var hurtig til at indstille ved for meget lys, ønskede blænde osv. Mit Canon 50D gør jobbet nemmere. Jeg havde dog problem med at få 100% fokus på øjet jeg fokuserede på. Det lykkes kun 1 ud a 4 gange. Aner ikke hvorfor - men præcision i fokusdelen på kamera? for fokus kunne ligge på øjenvippe i stedet til eksempel.

4 kommentarer:

  1. Generthed??? hvem er det du skriver om... da ikke den Morten jeg kender. Nej spøg til side, forstår godt hvad du mener. Mit 18-200 Nikkor objektiv har mulighed for manuel finjustering, det er faktisk lidt smart. I øvrigt er det nogle gode billeder du har taget, men det er det jo efterhånden hver gang :-)

    SvarSlet
  2. Hej Ole gamle ven - tusinde tak for ordene. Mht. fokus er jeg blevet lidt klogere på at jeg nok kørte med FOR lavt blændetal (f/1.8), hvilket gør fejlmargen større hvis mit fokuspunkt ikke ramte øjeæblet men øjenvippe, mens med blædetal 2.8 feks ville det ikke gøre øjet var uskarpt da der var større dybdeskarphed - ikke direkte dybdeskarphed, men du forstår hvad jeg mener.
    Tak for roserne - jeg er kun glad og stolt over at du synes mine billeder er gode - hver gang :)

    SvarSlet
  3. Hej Morten

    Jeg kan sagtens sætte mig ind i det, med egen blufærdighed, i forhold til modellen! Det kan tage lidt tid, før man har opbygget den gensidige tillid, der er med til at give gode billeder.
    Det er et teknisk flot billede, med lækkert lys!
    Desværre virker det på mig, som om din kønne model er lidt stirrende og udtryksløs - eller anspændt..?

    Venligst
    René

    SvarSlet
  4. Hej René - tusinde tak for din respons.
    Tak for ros på tekniske del :) DET er jeg stolt over. TAK!
    Lotte er en smule stirrende - kontaktlinser, er svaret. Måske nok også anspændt - dette var et af de første billeder.
    Jeg lærte en masse på dagen, og NØD denne form for fotografering. Dejlig anderledes en solopgange :)

    SvarSlet